Din OrasEveniment

Cursuri de autoaparare, sustinute de IPJ Salaj | Zeci de femei au invatat tehnicile direct de la politisti – FOTO

Zeci de femei au raspuns prezent, miercuri, la a doua sesiune de cursuri practice de autoaparare, organizate de Inspectoratul Judetean de Politie Salaj. Doamnele au invatat cu sa procedeze in situatiile in care ar putea deveni victime, dar si cum pot reactiona, atunci cand agresor este chiar partenerul de viata.

In Romania cazurile de violenta in familie au luat amploare, iar statisticile confirma acest lucru si scot la iveala o problema alarmanta: 95% din totalul victimelor violenţei în familie sunt femei, iar la nivel mondial, între 40% şi 70% dintre femeile ucise sunt victime ale violenţei domestice. Acesta este si motivul pentru care politistii salajeni au lansat campania “Recunoaştem, să ne putem apăra!”.

Evenimentul a avut loc in Sala de Sport a Scolii Gimnaziale „Corneliu Coposu” din Zalau. Aici tinerele au invatat tehnici de autoaparare, direct de la luptatorii de la Actiuni Speciale. Acestia le-au aratat doamnelor cum pot sa reactioneze atunci cand exista posibilitatea de a deveni victime ale violentei domestice.

Urmatoarea sesiune de autoaparare va fi organizata in data de 15 ianuarie 2020.

Articole similare

Close