Eveniment

Cutremur de 4.1 pe scara Richter, in judetul Salaj | Epicentrul a fost apropierea orasului Zalau – VIDEO

Un cutremur de 4.1 pe scara Richter s-a produs in aceasta dimineata, la ora 9,00 in judetul Salaj. Intensitatea seismica a fost resimtita pe o raza de cativa zeci de kilometri. Aparatele de de detectare a cutremurelor au inregistrat activitate si in orasele Jibou, Cehu Silvaniei, Simleu Silvaniei, Huedin si chiar Dej.

Conform Institutului National de Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost in apropierea municipiului Zalau si s-a produs la o adancime de doar 2 kilometri, fiind unul destul de puternic.

Conform reprezentantilor ISU Salaj, In urma activitatii seismice au fost  primite 15 apeluri la numarul unice de urgenta 112, insa  nu s-au inregistrate victime si nici pagube materiale. Panica insa s-a instaurat rapid in randul zalauanilor.

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență), transmit cei de la ISU.

ACTUALIZARE: Specialistii au revizuit cutremurul, ca fiind unul cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter, producandu-se la o adancime de 1 kilometru.

Daca ai simtit acest cutremur, ii poti ajuta pe cercetatori sa il studieze. CLICK AICI pentru detalii! 

Daca detineti camere de supraveghere care au surprins momentul cutremurului (ora 9:00), ne puteti contacta pe stiri@zalau24.ro sau pe pagina de facebook Zalau24.ro  (CLICK)

Citeste si:

Cutremurele ultimilor ani din judetul Salaj | In 1994 la Jibou s-au produs si pagube materiale – FOTO

Articole similare

Close