Politic

Dana Girbovan, propusa de PSD pentru Ministerul Justitiei, respinsa de Klaus Iohannis

Judecatorul si-a retras demisia din magistratura, dupa pronuntarea Presedintelui Romaniei

Dana Girbovan, originara din Jibou, judetul Salaj, a fost propunerea PSD pentru preluarea Ministerului Justitiei, insa numirea acesteia a fost refuzata de Presedintele Klaus Iohannis. De asemenea, seful statului a anuntat ca respinge toate propunerile Vioricai Dancila pentru portofoliile de la Educatie, Interne si cele doua posturi de vicepremier.

In urma deciziei anuntate in spatiul public, Dana Girbovan a reactionat printr-o postare pe Facebook prin care transmite ca isi retrage demisia din magistratura, demisie care a fost necesara pentru demararea procedurilor de numire.

„Am luat act de decizia Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea in functia de ministru al justitiei. Voi raspunde public, punctual, motivelor presedintelui, inclusiv aceluia ca propunerea ce ma vizeaza este „total impotriva valorilor democratice”[…]. Propunerea numirii mele a starnit ample si vaste comentarii, multa minciuna si calomnie, insa nu am gasit nici macar o minima dezbatere, nici o propunere facuta de oameni politici, jurnalisti sau comentatori, care sa contina macar o singura solutie la problemele din justitie, ce greveaza munca a mii de judecatori si procurori si afecteaza milioane de cetateni” a scris judecatorul Dana Girbovan, pe Facebook.

Dana Girbovan a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si Institutul National al Magistraturii. Si-a început cariera de judecător, ca stagiar, la Judecătoria Zalau, în anul 2001, iar ulterior si-a continuat cariera la Judecătoria Oradea, apoi la Tribunalul Bihor. Din anul 2008 este judecător la Curtea de Apel Cluj, potrivit MEDIAFAX.

Dana Girbovan se afla la conducerea Uniunii Naționale a Judecatorilor din Romania inca din anul 2007 fiind singurul ONG acceptat in comisia Iordache, o asociatie profesionala care a contestat protocoalele cu SRI, care au incalcat in mod direct si extrem de grav independenta justiției.

„O Romanie normala este una in care statul respecta drepturile fiecarui roman si unde justitia nu este folosita in batalii politice! In asta cred si pentru asta voi lupta in continuare!” a conchis judecatorul pe pagina personala de socializare.

Articole similare

Close