EvenimentNational

De acum nu mai trebuie sunat la DSP daca sunteti depistat cu COVID-19 | Medicul de familie va emite concediul medical

De acum este mai usor sa obtineti certificatul de concediu medical, in cazul in care ati fost diagnosticat pozitiv la infectia cu virusul Sars-CoV-2.

Eliberarea acestuia sa va face direct de medicul de familie, nemaifiind nevoie de decizia de carantinare a Directiei de Sanatate Publica.

Propunerea a venit din partea DSP Cluj. Astfel, fișele de izolare și raportul medical sunt emise în mod automat de către sistemul electronic prin înregistrarea testului pozitiv în acesta, urmând ca cele două documente se fie trimise automat inclusiv medicului de familie. Practic, după confirmarea infecției, cetățenii se pot îndrepta către medicul de familie pentru a obține concediu medical, fara a mai suna si la DSP.

“După ce propunerea noastră a fost îmbrățișată la nivel central, în Monitorul Oficial nr. 90 a fost publicat Ordinul Ministrului Sănătății nr. 190, care menționează că fișele de izolare și raportul medical sunt emise în mod automat de către sistemul electronic prin înregistrarea testului pozitiv în acesta, urmând ca cele două documente se fie trimise automat inclusiv medicului de familie, iar în baza fișier să fie eliberat certificatul de concediu medical. Practic, după confirmarea infecției, cetățenii se pot îndrepta către medicul de familie pentru a obține certificatul de concediu medical”, a transmis prefectul judetului Cluj, Szilard Tasnadi.

Decizia a fost publicaata in monitorul oficial si intra in vigoare la nivel national.

Articole similare

Close