Din OrasNational

De Paste circulatia va fi permisa pana la ora 5 dimineata | Magazinele vor ramane deschise pana la 20

Mai putin de o luna ne desparte de Paste, iar pentru a permite credinciosilor sa participe la slujba de Inviere, oficialii au pregatit o serie de relaxari a masurilor de combatere a pandemiei, valabile pe durata sarbatorilor.

Astfel, premierul Romaniei, Florin Citu, a anuntat prinr-o postare pe Facebook ca in noaptea de inviere, pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00 dimineata. Insa DOAR in acest scop, deplasarea la biseriica, respectiv deplasarea de la biserica spre locuinta.

De asemenea, premierul propune ca magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște, in localitatile unde rata de infectare depaseste 4 cazuri raportate la o mie de locuitori, situatie in care se afla si municipiul Zalau in momentul de fata.

Anul trecut, slujba de Inviere a fost oficiata de preoti in biserici, insa fara credinciosi. Iar ca in fiecare an, lumina sfanta a fost adusa de la Ierusalim cu o aeronavă specială care a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

Astfel, lumina a ajuns la toate parohiile, iar preotii au impartit-o pe strazi credinciosilor.

Articole similare

Close