National

Deficit de vaccinuri anti-COVID in Romania | Programarile au fost amanate cu zece zile – VIDEO

Romania se confrunta cu un deficit de doze de vaccin impotriva COVID-19, a declarat marti coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita.

Mai exact, un deficit de peste 117 mii de doze, cauzat de intarzierea livrarilor de companiile farmaceutice. De accea, medicul Valeriu Gheorghiță, a transmis ca începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate pentru prima doză, care deservesc activități esențiale.

„Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza întâi, adică 35.000 de persoane programate pentru prima doză. Astfel, data de 28 ianuarie de programare se translatează cu 10 zile şi devine 8 februarie. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate. Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost vaccinate până la acest moment, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Articole similare

Close