Eveniment

Deszapezirea pe Meses si in Zalau, MISIUNE IMPOSIBILA – VIDEO

Zapada a reusit sa faca ravagii in judetul Salaj. Cu toate ca Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ninsorile ce urmau sa cada, autoritatile locale si administratorul drumurilor s-au aflat depasiti de situatie.

Asa se face ca in noaptea de duminica spre luni, 16-17 decembrie, drumul European 81, de la iesirea din municipiul Zalau pana la intrarea in localitatea Ciumarna, a fost acoperit cu un strat generos de zapada, benzile de mers fiind imperceptibile. Participantii la trafic au intampinat dificultati la urcarea pe muntele Meses, iar mai multe camioane s-au aflat in imposibilitatea de a mai inainta, ramanand impotmolite.

Intr-o informare transmisa ieri de Institutia Prefectului judetului Salaj se arata ca „Pe drumurile naţionale se intervine cu 26 de utilaje, dintre care cinci în zona Meseş. Pe drumurile judeţene intervin, după caz, utilaje ale autorităţilor locale sau ale firmelor cu care au fost contractate lucrările de întreţinere a drumurilor pe timpul sezonului rece.”SIC Realitatea din teren este insa, cu totul diferita. Mai multi participanti la trafic au transmis, la intervale orare diferite, ca pe intregul sector de drum dintre Zalau si Ciumarna nu a fost intalnit niciun utilaj de deszapezire. Pe raza localitatii Ciumarna actionau doua utilaje, ambele pe acelasi sens, care indepartau zapada si imprastiau material antiderapant. 

Nici in municipiul Zalau situatia nu a fost mai roz. Interventia timida a firmei care se ocupa cu deszapezirea a facut ca mai multe strazi sa ramana acoperite complet cu zapada, ingreunand totodata circulatia pe mai multe artere.

Pompierii s-au luptat la randul lor cu zapada neiertatoare, acestia fiind solicitati sa indeparteze mai multi copaci care au cedat sub greutatea zapezii si s-au prabusit peste masinile parcate sau pe carosabil. Pompierii zalauani au intervenit si pe strada Corneliu Coposu din municipiu. Acestia au indepartat zapada ce reprezenta un pericol iminent si risca sa cada de pe acoperisul unui bloc.

Articole similare

Close