EvenimentVideo

Directoarea asociatiei crestine, care a umilit copiii, recunoaste ca a gresit | Cazul a ajuns si in atentia DGASPC Salaj – VIDEO

Imaginile care au starnit revolta in mediul online si nu numai, in care un grup de copii sunt obligati sa faca matanii si sa sarute betonul ca si pedeapsa pentru ca nu au fost ascultatori, i-a facut si pe cei de la Protectia Copilului sa se autosesizeze in acest caz. Mihaela Tiba, directoarea si totodata cea care le-a tinut „morala” micutilor le-a declarat celor de la DGASPC Salaj ca i-a pus sa faca matanii pentru a intelege ce inseamna acest aspect si nu ca o pedeapsa.

In timp ce directoarea asociatiei a refuzat sa comenteze imaginile si sustinea ca acestea „au fost scoase din context”, astazi, la cinci zile dupa eveniment, cea care i-a obligat pe copii sa faca matanii recunoaste ca a gresit si isi cere iertare pentru gesturile facute si pentru limbajul folosit.

„Asociația „Inimioare fericite”, prin persoana doamnei Mihaela Tiba, își exprimă regretul cu privire la incidentul petrecut în data de 29.08.2019 în cadrul unui eveniment organizat de către asociație, în urma căruia un material video postat pe pagina de socializare a organizației, a devenit viral pe internet și a creat ecouri negative în presa locală și națională. 
În calitate de membru fondator al Asociației „Inimioare fericite”, doamna Mihaela Tiba își cere scuze în mod public de la toate familiile implicate și de la toți copiii participanți la eveniment, considerând gestul făcut ca fiind inadecvat și inoportun, raportat la natura activității și la istoricul asociației, de la înființare și până în prezent.
Sperăm că activitatea de până acum a Asociației „Inimioare fericite” reprezintă o garanție suficientă în ceea ce privește reputația acestei organizații, iar incidentul din 29.08.2019 va deveni o lecție pentru viitor.” 
se arata in comunicatul transmis de Asociatia „Inimioare Fericite”.

Un bărbat care a fost martor la incident si care a comentat in mediul online imaginile sustine ca reprezentanta acestei asociatii a avut si fata de el o atitudine nepotrivita.

„Mai nesimtitule! Cu ce tupeu vii tu aici? Asta este comportament de doamna, de directoare a unei asociatii? Ea primeste bani pentru asa ceva. Unde sunt banii aia? Se dau donatii” ne-a declarat tanarul.

Cazul in atentia DGASPC Salaj

Imaginile au ajuns si in atentia celor de la Protectia Copilului Salaj, care s-au autosesizat in acest caz si s-au deplasat la Manastirea Bobota, unde au stat de vorba cu reprezentantii asociatiei. Conform declaratiei acestora, faptele s-ar fi produs in localitatea Silvaș, unde copiii au participat la slujba tinuta la o biserica din zona. Supraveghetoare le-ar fi tinut morala micutilor pentru ca ar fi fost „neastamparati”, insa mataniile le-ar fi fost date sa le faca pentru „a intelege ce inseamna acest aspect” si nicidecum ca si o pedeapsa.

Cu toate acestea, in imagini se obeserva cum doi dintre copii incearca sa vorbeasca, iar pentru indrazneala lor acestia au mai fost pusi sa intre inca odata in simturile crestinismului si sa le exemplifice tuturor ce inseamna sa mai executi cateva matanii.

Cei de la DGASPC urmeaza sa stea de vorba cu fiecare copil, cu varste intre 10 si 13 ani, conform declaratiei, pentru a stabili daca acestia au avut de suferit in urma actiunilor la care au fost supusi sau daca si-au format o perceptie gresita asupra celor intamplate. In eventualitatea in care se dovedeste ca micutii au fost abuzati, o sesizare penala va fi formulata in acest caz.

Articole similare

Close