Cultura

Directorul Festivalului de Teatru din Sibiu, va sustine doua recitaluri de poezie la Zalau

Constantin Chiriac, directorul Festivalului International de Teatru din Sibiu (FITS) va sustine, joi 31 ianuarie, la Zalau doua recitaluri extraordinare de poezie.

Actorul a raspuns invitatiei celor de la Asociatia ProTeatru din Zalau, iar de la 17,30 in Biserica Sfanta Vineri din Zalau, acesta va recita „Metanie tie Parinte”, un spectacol despre viata, moarte, credinta si, mai ales, despre iubire. De la ora 19,00 in sala „Dialoguri Europene” a Centrului de Cultura si Arta Salaj, Constantin Chiriac va sustine recitalul extraordinar „Domnule si frate Eminescu”, recital ce este construit ca un dialog intre Mihai Eminescu si Ion Creanga.

„Vă așteptăm cu dragoste la acest eveniment ce se dorește a fi o noua treaptă pentru evoluția culturală a acestui oraș. […] De data aceasta l-am adus, pentru a vă bucura cu poezie, pe actorul Constantin Chiriac, cel ce mulți ani de zile i-a fost coleg, prieten și partener pe scena Teatrului Național Radu Stanca și Festivalului Internațional de Teatru, actorului Virgil Flonda.” transmite Darius Prodan, presedintele Asociatiei ProTeatru.

Actorul salajean Virgil Flonda, in cinstea caruia s-a nascut Festivalul de Teatru Virgil Flonda, impreuna cu actorul Constantin Chiriac, au pus bazele Festivalului International de Teatru din Sibiu, care an de an, timp de 10 zile, aduna un public de peste 690.000 de persoane, atat din tara cat si din strainatate.

Vizita directorului FITS, Constantin Chiriac, nu este intamplatoare. Impreuna cu presedintele Asociatiei ProTeatru, Darius Prodan, cei doi construiesc o miscare culturala de revitalizare a orasului. Urmand exemplul orasului Sibiu, al carui nivel economic a crescut datorita Festivalului International de Teatru si a evenimentelor culturale create in jurul acestei miscari, echipa ProTeatru isi propune acelasi obiectiv, de crestere a indicelui de participare culturala.

„Pregătim terenul pentru construirea unui teatru care să răspundă nevoilor sălăjenilor. Vă asigurăm că vor urma mult mai multe spectacole de teatru în orașul nostru.” a mai spus Darius Prodan, presedintele ProTeatru.

FITS contribuie, în mod substanţial, la consolidarea prestigiului României la nivel internaţional și la dezvoltarea fenomenului de turism cultural prin organizarea unor evenimente ce promovează excelența.

Articole similare

Close