Eveniment

Doi medici de la Spitalul din Zalau, acuzati de luare de mita | Unul dintre ei a fost arestat preventiv

Acuzatii de luare de mita la Spitalul Judetean de Urgenta din Zalau. Doi medici sunt banuiti ca in ultimul an ar fi primit diferite sume de bani, de la parintii unor copii, pentru urgentarea unor acte medicale. In urma cercetarilor efectuate de procurori, unul dintre cei doi medici a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Este vorba despre doi medici pediatri. Respectiv dr. Jidveianu Nicolae-Horia si dr. Aschilean Ioan.

Potrivit procurorilor, medicul Jidveianu Nicolae ar fi primit in ultimul an, in repetate randuri, sume cuprinse intre 100 si 1200 de lei de la parintii unor copii, pentru indeplinirea unor acte ce intra in indatoririle sale de serviciu. Suma totala incasata de medic fiind de 8050 de lei.

Si medicul Aschilean Ioan ar fi primit in repetate randuri sume cuprinse intre 50 si 600 de lei de la parintii unor minori, pentru urgentarea sau indeplinirea unor acte ce intra in indatoririle sale. Acesta ar fi primit in total 1450 de lei.

Pentru ca medicul Aschilean si-a recunoscut vina, acesta este cercetat in stare de libertate, fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pe de alta parte, medicul Jidveianu Nicolae a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Articole similare

Close