Eveniment

Doi soferi prinsi drogati la volan | Unul in ultima zi din 2021 si altul in 2022

Doi soferi s-au ales cu dosare penale dupa ce s-au urcat la volan, desi au consumat substante psihoactive. In cazul in care sunt gasiti vinovati, pedeapsa in cazul celor doi se ridica de la 1 la 5 ani de inchisoare sau amenda.

In primul caz, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe Drumul Județean 108R, în localitatea Bozna, un conducător auto aflat sub influența substanțelor psihoactive.

Este vorba de un bărbat de 41 de ani, din comuna Treznea, care a ieșit pozitiv la testarea cu aparatul Drugtest.

Șoferul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină pentru a se stabili prezența unor substanțe psihoactive în organismul acestuia, precum și tipul acestora.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora dosarul să fie înaintat, cu propuneri legale, unității de parchet competente.

Al doilea sofer a fost depistat pe Drumul Național 1G, în localitatea Almașu.

Este vorba de un tânăr de 25 de ani, din comuna Almașu, pe care polițiștii Seviciului Rutier l-au condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice, pentru a se determina prezența substanțelor interzise în organism și tipul acestora.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se afla sub influența substanțelor psihoactive, faptă prevăzută și pedepsită de art.336 alin.2 din Codul penal.

Articole similare

Close