Cultura

Dor de duca ! Incepe aventura in locurile de poveste din Tara Silvaniei | Vezi programul

Cum poate fi alinat dorul de duca? Centrul de Informare si Promovare Turistica din Zalau vine cu o propunere. O excursie prin locurile de poveste din Tara silvaniei. Aventura incepe pe 9 Aprilie, iar pasii va vor fi purtati prin Dioșod  Bocșița  Verveghiu  Dobrin.

Primul obiectiv din programul excursiei este Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău, unde va fi vizitata expozitia „Când din oameni nu mai rămâne decât cenușa…”.

Dacă județul Sălaj este renumit pentru numărul destul de mare de biserici de lemn, declarate monument istoric, putem spune că acesta ar trebui să fie recunoscut, de asemenea, și pentru numărul însemnat de biserici reformate. În această excursie, veti trece pragul frumoasei Biserici Reformate, din localitatea Dioșod.

Al treilea popas va fi la pălincia domnului Vasile Aciu, în localitatea Bocșița, cunoscutul producător de pălincă de prune, gutui, mere și pere. Ravnita reteta este vechie de 500 de ani.

Alt popas va fi la atelierul meșteriței Süle Erika, din localitatea Verveghiu, care cu o dibacie de invidiat, reuseste sa scoata din mainile ei adevarate bijuterii.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele de transport, în valoare de 38 lei și taxa de intrare la muzeu, în valoare de 10 lei/adult, 4 lei/copil, 5 lei/pensionar. Excursia va fi organizată pentru un grup de  32 de persoane. Pentru excursie va puteti înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 06 aprilie 2022.

Program:
ora 10:00 – Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău – Expoziția temporară „Când din noi nu mai rămâne decât cenușa…” ora 10:30 – Plecare din Zalău
ora 11:00 – Biserica Reformată din Dioșod, comuna Hereclean
ora 12:00 – Producător de palincă Aciu Vasile, din Bocșița, comuna Hereclean
ora 14:10 – Atelierul meșteriței Süle Erika – confecționat mărgele și alte produse artizanale, din Verveghiu, comuna Dobrin
ora 14:10 – Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din Dobrin, comuna Dobrin
ora 16:30 – Întoarcere în Zalău.

Articole similare

Close