Eveniment

Doua femei si un barbat cercetati pentru ca au „abuzat” cardul unui zalauan

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au documentat activitatea infracţională a trei persoane bănuite de furt, operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

La data de 30 noiembrie 2021, Poliţia a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat, din municipiul Zalău, despre faptul că, în perioada 1 septembrie-30 noiembrie 2021, din contul bancar i-a dispărut suma de aproximativ 50000 de lei.

Verificările efectuate de poliţişti au condus la identificarea persoanelor persoanele bănuite de comiterea faptelor. Este vorba despre două femei, de 31, respectiv 51 de ani, şi un tânăr de 22 de ani, din comunele Someş Odorhei şi Agrij.

Din cercetări a reieşit că aceştia, în perioada menţionată, s-au deplasat în repetate rânduri la locuinţa bărbatului şi profitând de neatenţia lui ar fi luat cardul, ulterior folosindu-l pentru achiziţionarea unor materiale de construcţie, obiecte de mobilier, motofierăstrău etc., bunuri identificate în urma a două percheziţii domiciliare.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de furt în formă continuată, operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar în formă continuată, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, iar zilele trecute, materialul probator a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, cu propunere de trimitere în judecată.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana bănuită beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articole similare

Close