Eveniment

Echipaj SMURD de terapie mobila intensiva operationalizat astazi la Zalau | Pe ambulanta vor lucra medici din Cluj, Oradea si Zalau

De astazi, judetul Salaj dispune de un echipaj SMURD de Terapie Intensiva Mobila. Serviciul a fost operationalizat luni, in prezenta secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat. Pentru ca in Zalau se simte o lipsa acuta de medici de urgenta, pe ambulanta primita de ISU Salaj, vor lucra medici din Cluj-Napoca, Oradea si Zalau.

Pentru o lunga perioada de timp, judetul Salaj a fost singurul din regiunea Nord-Vest care nu dispunea de un echipaj de terapie intensiva mobila. Pana acum a existat un singur echipaj cu medic, la Serviciul Judetean de Ambulanta, care efectua si transporturi catre Cluj-Napoca, lasand de multe ori descoperit judetul nostru.

Ambulanta primita de cei de la SMURD nu este noua, a mai fost folosita in misiuni, insa secretarul de stat, Raed Arafat, sustine ca este intr-o stare foarte buna de functionare, iar pe la mijlocul anului, urmeaza sa fie o livrata o masina de terapie intensiva mobila, noua.

Echipajul care va fi de garda pe ambulanta este compus din doi paramedici pompieri, un asistent medical si un medic de urgenta sau un rezident in medicina de urgenta anul 4 sau 5. Ambulanta va interveni doar la cazurile critice, accidente rutiere sau la persoane aflate in stare de inconstienta.

Articole similare

Close