Din Oras

Educația din Sălaj, susținută financiar de Islanda, Liechtenstein și Norvegia | Opt scoli si gradinite din Salaj, in programul „Scoala increderii”

Opt institutii de invatamant idn judetul Salaj au intrat in programul „Scoala Increderii”. Proiectul a primit o finantare in valoare de 100.000 de euro din partea Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Din program fac parte si Scoala Gimnaziala „Porrolisum” Zalau, Scoala Gimnaziala „Simion Barnutiu” Zalau, Scoala Gimnaziala nr. 1 Dobrin, Gradinita cu Program Prelungit nr. 1 Zalau, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalau, Gradinita cu Program Prelungit nr. 3 Simleu Silvaniei, Gradinita cu Program Prelungit „Casuta cu Povesti” Zalau si Gradinita cu Program Prelungit „Voinicel” Zalau.

Scoala Increderii redefinește valori și schimbă paradigme prin practici care dau rezultate vizibile, pentru ca în 2030 cel puțin un milion de copii și aproape 100.000 de profesori să meargă la școală cu bucurie.

Programul Școala Încrederii, implementat de Wellbeing Institute, se află în cel de-al doilea an de existență, iar în mai puțin de o lună va demara o nouă campanie de recrutare de școli și grădinițe de stat care să fie incluse în program începând cu anul școlar 2022-2023. În mai 2021, în urma campaniei de recrutare, au fost alese 50 de instituții care au intrat în program, iar alte 280 au rămas pe lista de așteptare. Bugetul anual al Școlii Încrederii se ridică la aproape un milion de euro, iar toți banii provin din sponsorizări venite de la persoane fizice sau juridice.

Articole similare

Close