Din Oras

Educatie sexuala pentru adolescentii din Zalau | Romania, locul 2 in UE la numarul de mame minore

Spitalul Județean de Urgență Zalău, în calitate de partener al evenimentului “Sex Education” invită adolescenții la o întâlnire educativă, sâmbătă, 2 aprilie, ora 12, La Sala Porolissum din cadrul Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj.

Educaţia sexuală responsabilă, completă, făcută de către profesionişti specializaţi, este esenţială pentru transmiterea corectă a informaţiilor. Înainte de toate, educaţia sexuală înseamnă educaţie pentru sănătate, pentru respectul de sine, pentru relaţionarea corectă cu ceilalţi.

Abia pe urmă înseamnă cunoaşterea felului în care funcţionează corpul uman, ce înseamnă actul sexual şi relaţiile emoţionale, responsabilitatea pentru propria sănătate şi pentru celălalt, faţă de procreerea unei alte vieţi.

Subiectele abordate sunt adaptate vârstei şi nevoilor specifice şi cuprind atât o structură (teme specifice) cât şi o parte de discuţii libere cu tinerii prezenți.

Va răspunde cu deschidere și profesionalism întrebărilor adresate în cadrul evenimentului, Dr. Berar Andrea, medic primar în specialitatea obstetrică-ginecologie, al Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Romania pe locul 2 in U.E. la capitolul „Nasteri in randul minorelor”

Din nefericire, tara noastra se situeaza pe locul al doilea in Uniunea Europeana cand vine vorba despre numarul de nasteri in randul minorelor, potrivit datelor UNICEF.

In anul 2019, peste 16.000 de adolescente au ramas gravide, dar numarul este mai mic cu 9% fata de anul 2018.

Pentru adolescentele cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, cele mai multe nasteri au fost inregistrate in judetele Mures (827), Brasov (761), Dolj (700) si Iasi (691).

Un raport al UNICEF arata ca sarcinile nedorite pentru minorele de 15 ani ar fi putut fi prevenite prin educatie sexuala.

Acelasi raport mai arata ca in 31,7% din cazuri, minorele au o educatie precara si nu reusesc sa parcurga ciclul minim de invatamant.

Potrivit UNICEF, una din sase adolescente care au dat nastere unui copil inainte a implini 15 ani, va mai avea un copil pana la varsta de 18 ani.

educatie sexuala - sex education
foto: Facebook.com/Spitalul Judetean de Urgenta Zalau

Articole similare

Close