National

Elevii si profesorii sunt liberi si vineri | Decizia vine pentru limitarea extinderii gripei in scoli

Elevii, prescolarii si profesorii din intreaga tara vor fi liberi si maine, 25 ianuarie. Decizia vine ca urmare a recomandarilor Ministerului Sanatatii, care doreste astfel, limitarea extinderii virusului gripal in cadrul colectivitatilor.

Conform datelor colectate de Institutul National de Sanatate Publica, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia. Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul așteptat. Conform specialiștilor, dacă și cea de a 3-a saptamana consecutiv iși va mentine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripa.

“Vom continua să supraveghem atent evoluția gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățământ săptămâna viitoare,  odată cu reluarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivități”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Din cauza riscului ridicat imbolnavire, pe care il prezinta colectivitatile, Ministerul Educatiei impreuna cu Ministerul Sanatatii au cerut tuturor unitatilor de invatamant din tara efectuarea triajului epidemiologic zilnic. Decizia nu este respectata insa, in toate scolile. Numarul mare de elevi, dar si lipsa cabinetelor si a cadrelor medicale, impiedica efetuarea triajului zilnic, in multe cazuri responsabilitatea fiind pasata chiar profesorilor.

Articole similare

Close