Din Oras

Elicopterul SMURD de la Jibou este din nou functional si gata de interventie

La cinci zile de cand a fost nevoie sa fie dus de urgenta la sol, cu un singur motor in functiune, elicopterul SMURD de la Jibou este din nou operational incepand de astazi. Acesta a fost dus din nou la Punctul de Operare Aeromedicala din Jibou, acolo unde echipajul asteapta sa intervina in caz de nevoie.

Inca de duminica, dupa aterizarea de urgenta de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, la nivelul Inspectoratului General de Aviatie din cadrul M.A.I.,  a fost desemnata o echipa de tehnicieni care sa se deplaseze la Cluj si sa verifice elicopterul din punct de vedere tehnic. In cursul zilei de marti defectiunea a fost remediata, constatandu-se ca a fost vorba doar de un senzor care transmitea informatii eronate catre indicatoarele din bordul aeronavei. Din cauza cetii de la Cluj-Napoca, zborurile tehnice de verificare nu au putut avea loc imediat dupa aceea, dar nici in zilele urmatoare. Abia astazi vremea a tinut cu echipajul aeronavei, si dupa zborurile de verificare, elicopterul a fost dus din nou la Jibou.

Citeste si:

Marturiile pilotului SMURD care a aterizat de urgenta | „Nu m-am simtit nicio secunda in pericol” – VIDEO

INREGISTRAREA discutiei dintre pilotul SMURD si Turnul de control | Ce se intampla astazi cu elicopterul de la Jibou – AUDIO

Articole similare

Close