Din Oras

Esti din Zalau si vrei un venit suplimentar? Uite 4 activitati care iti pot aduce bani frumosi!

Salariile din Romania sunt extrem de mici, comparativ cu cele din alte tari ale Uniunii Europene. Un studiu recent, realizat la nivel european, arata ca o treime dintre romani mai raman cu jumatate din salariu dupa ce isi platesc toate facturile. Dintre cele 24 de state incluse in analiza, tara este pe locul 23 la capitolul economisire. Cu alte cuvinte, nu mai raman bani de pus deoparte.  Un alt studiu, realizat de INS, arata ca in 2018, 68% dintre romani nu au avut bani de lucruri considerate esentiale pentru un trai decent. Este vorba despre alimente de baza, achitarea unor plati sau facturi sau a unor urgente financiare neasteptate. 

In plus, analiza arata ca aproape 59% din populatia tarii nu si-a permis sa plateasca o saptamana de concediu pe an. Nu e de mirare, astfel, ca  tot mai multi romani cauta sa obțina un venit suplimentar. 

 

Iata cateva activitati care iti pot aduce bani in plus fata de ceea ce primesti la salariu:

    • Croitoria este un domeniu care a inceput sa renasca in ultimii ani. Tot mai multe persoane apeleaza la atelierele nou infiintate pentru a face mici retusuri sau pentru a-si crea haine unicat. Daca esti priceputa, poti lucra de acasa, in timpul tau liber. E suficient sa spui la cateva cunostinte  si la vecini ca te ocupi cu asta, pentru ca in scurt timp sa ai clienti. Amenajeaza-ti un colt intr-o camera, unde sa asezi un dulap, o oglinda si masina ta de cusut. Iti poti cumpara umerase de la emidale, plus multe alte accesorii de croitorie, precum ace, capse, creta, fermoare etc. Inainte de a incepe, asigura-te ca esti in legalitate. Poti sa iti faci, pentru inceput, un PFA, astfel incat sa emiti chitanta pentru serviciile efectuate.
    • Content writing-ul este un domeniu din care poti sa castigi bani, daca iubesti scrisul si esti dispus sa inveti cate ceva despre SEO (optimizare pentru motarele de cautare). Sunt multe firme care ofera contracte de colaborare si te platesc per articol. Tu ar trebui sa scrii continut pentru bloguri, sa faci descrieri de produse, sa redactezi newslettere etc. Important este sa iti placa si sa fii dispus sa faci acest lucru in timpul tau liber.  Pentru cei care nu stiu exact de unde sa inceapa, exista cursuri de initiere in tainele content-writing-ului. Dintr-un astfel de contract de colaborare poti obtine venituri intre trei sute si o mie de lei, in functie de timpul pe care il dedici acestei activitati.
    • Impletitul, activitate de pe vremea bunicii, poate aduce multi bani in ziua de astazi, daca stii ce sa impletesti si cui sa vinzi. Lana merinos si casmirul sunt printre preferatele doamnelor, iar un pulover din aceste fire “nobile”, handmade, costa destul de mult. La fel si un set compus dintr-un fular si o caciula. Iar daca sunt si brodate, pretul creste. Grupurile de pe retelele de socializare dedicate lanii si firelor naturale sunt pline de anunturi  in care persoanele iubitoare de casmir sau lana cauta lucruri frumoase.
    • Traducerile reprezinta o alta metoda de a face un ban in plus. Daca stii foarte bine o limba straina, poti da un examen la Ministerul Culturii pentru a deveni traducator autorizat. Urmatorul pas este sa inchei o colaborare cu o firma de traduceri si sa fii platit pentru fiecare traducere efectuata. 

Asadar, daca banii de salariu sunt prea putini pentru nevoile tale, poti cauta o colaborare, precum cele enumerate, pentru a realiza un venit suplimentar.

Articole similare

Close