National

Euroins ramane fara autorizatie | ASF a constatat indicii de insolventa

Euroins, lider de piata cand vorbim de asigurarile auto obligatorii, ramane fara autorizatie, dupa ce ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) a constatat ca exista indicii de insolventa.

Potrivit ASF, La data de 30.06.2022 societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situație care se menține și la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizației a fost luată în condițiile în care situația Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție”.

In trecut, reprezentantii Euroins transmiteau Compania nu a fost niciodată mai puternică din punct de vedere financiar, cum este acum, după procesul de redresare prin care am trecut în timpul mandatului meu. Este, de asemenea, mai puternică în ceea ce privește conformitatea și transparența cu autoritățile de reglementare, iar faptele vor dovedi acest lucru”.

Aproape 2,5 milioane de romani si-au incheiat asigurarile RCA la Euroins. Intrebarea care se afla acum pe buzele soferilor, afectati de starea de insolventa a companiei de asigurari, este ce se intampla cu politele deja cumparate.

La insolvența City Insurance, politele RCA au ramas valabile inca 90 de zile, iar soferii care si-au platit asigurarile ce expirau ulterior perioadei au putut renunta la ele, cerand sa fie despagubiti de Fondul de Garantare.

Articole similare

Close