NationalPolitic

Facebook a eliminat 31 de Pagini, Grupuri si Conturi care faceau propaganda PSD | Autorii conturilor postau continut care incita la dezbinare

Facebook a anuntat ieri ca au fost eliminate 31 de Pagini, Grupuri si Conturi false si autentice, care faceau parte dintr-o retea care opera in Romania si avea ca principal scop propaganda PSD. Administratorii de pagini si detinatorii conturilor, postau de regula stiri locale cu caracter manipulatoriu sau probleme politice. De asemenea acestia au mai distribuit si au promovat continut al unor site-uri de stiri, care incita la dezbinare si care era publicat sub semnaturi false.

Conform raportului publicat de cei de la Facebook, au fost eliminate 4 Pagini, 26 conturi Facebook și 1 Grup, iar aproximativ 1550 de conturi Facebook au urmarit una sau mai multe dintre aceste pagini. In acelasi raport se mai arata ca, persoanele din spatele campaniilor de manipulare, au investit in total 650 de dolari, pentru publicitatea articolelor publicate.

Cu toate ca mai multe persoane au incercat sa isi ascunda identitatile, in urma unei analize manuale, cei de la Faceook au descoperit ca o mare parte din activitatile de dezinformare au fost legate de o persoana asociata Partidului Social Democrat.

Cu doar doua zile inainte de publicarea raportului Facebook, Liviu Dragnea, presedintele PSD, a sustinut printr-o postare pe aceeasi retea de socializare ca „trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură și violență pe Internet”.

Articole similare

Close