Travel

Faci naveta în fiecare zi pentru a merge la serviciu? Iată ce ai de făcut pentru a avea un drum sigur și fără neplăceri!

Dacă nu lucrezi de acasă sau nu ai mijloace de transport în comun cu care să te deplasezi în fiecare zi pe drumul spre locul de muncă, înseamnă că ești unul dintre șoferii care pierd ore întregi din cauza aglomerației de pe șosele și a traficului din oraș.

Deși faci același drum mereu și crezi că îl cunoști ca în palmă, nu trebuie să lași garda jos, pentru că oricând poate avea loc un eveniment la care nu te așteptai, care să te pună în dificultate. De aceea, cel mai bine este să fii pregătit pentru orice, astfel încât să ai sentimentul de siguranță de fiecare dată când te urci la volan pentru a pleca la job.

Așadar, iată cum poți face naveta cu mașina zi de zi:

Asigură-te că mașina ta nu are defecțiuni

Înainte de a pleca la orice drum, nu numai către serviciu, trebuie să ai certitudinea că mașina ta este într-o stare de funcționare foarte bună. Pentru acest lucru, este esențial să respecți reviziile periodice și să duci autovehiculul la un service specializat pentru verificare în caz că sesizezi o defecțiune, chiar și minoră. În plus, este nevoie să fii pregătit pentru eventualitatea unui accident, atât din vina ta, cât și a altor șoferi. Astfel, pe lângă obligația legală de a avea asigurarea RCA, este bine să închei și o poliță facultativă, cum este asigurarea GoCASCO de la Gothaer, pentru a acoperi numeroase riscuri la care este expusă mașina, inclusiv pentru avarii, furt sau vandalism.

Nu te enerva din cauza traficului

Multe persoane care se enervează din cauza traficului aglomerat, a stilului de condus al celorlalți șoferi sau a pietonilor care traversează neregulamentar, au tendința de a-și manifesta starea de nervozitate printr-o atitudine agresivă la volan, depășind alte mașini în mod ilegal sau încălcând limita de viteza admisă. Este recomandat să eviți toate aceste încălcări ale regulilor de circulație, dacă nu vrei să fii oprit în trafic de poliție sau mai grav, să produci vreun accident. În urma unui astfel de control, te poți alege cu amenzi substanțiale, mai ales dacă îți lipsesc anumite lucruri, pe care nu le au toți conducătorii în mașină.

Fii atent la drum

Chiar dacă este un traseu pe care îl parcurgi zi de zi, acest lucru nu înseamnă că nu mai trebuie să fii atent și precaut. Dacă te plictisești, ascultă muzica preferată sau un podcast. În niciun caz, nu ar trebui să vorbești la telefon, să scrii mesaje sau să mănânci în timp ce conduci. O clipă de neatenție este de ajuns pentru a ajunge într-o situație neplăcută, fie prin implicarea într-un accident, fie prin primirea unei amenzi de la Poliția Rutieră.

În concluzie, dacă vei ține cont de aceste sfaturi, te vei simți mult mai stăpân pe situație, deoarece vei fi pregătit pentru orice eveniment ar putea apărea. Pe lângă acestea, pentru o navetă în siguranță este bine și să păstrezi același traseu pe care îl cunoști și pe care te simți cel mai confortabil.

Articole similare

Close