Eveniment

Final fericit pentru cainele legat de gat si tarat dupa caruta | A fost adoptat de o familie din Londra

Poveste cu final fericit pentru Khan, cainele din Port, judetul Salaj, care a fost legat de gat si tarat dupa o caruta pana la epuizare. Patrupedul a fost adoptat de o familie din Anglia, cu ajutorul organizatiei Paws2Rescue, iar acum, Khan este de nerecunoscut si a primit mai mult decat si-ar fi putut dori, dragoste si afectiune din partea noilor stapani.

In imaginile postate in luna august pe Facebook pot fi vazuti doi caini aflati in agonie care sunt legati de gat cu o sfoara si trasi dupa o caruta, pana la epuizare. Videoclipul a starnit controverse in randul internautilor, care au formulat zeci de plangeri catre Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, pentru identificarea si pedepsirea celor care au chinuit animalele.

Salvat de un voluntarii din Zalau

Dupa eforturi neincetate, cainele a fost gasit de catre mai multi voluntari din Zalau, iar mai apoi, prin intermediul Adapostului de Caini din Baia Mare, impreuna cu ONG-ul englez Paws2Rescue, au reusit sa il trimita intr-un adapost, unde a fost microcipat si castrat si a primit vaccinurile si ingrijirile necesare. Fiind un caz intens mediatizat, Khan a fost adoptat la scurt timp, de catre o familie din Londra.

Intr-un videoclip trimis de familia adoptiva Adapostului de Caini din Baia Mare, Khan pare de nerecunoscut. Este vioi si plin de viata, si pare ca a primit mai mult decat si-ar fi putut dori, dragoste si afectiune din partea noilor stapani.

„Diferenta de civilizatie, mentalitate si empatie este enorma din pacate. Pentru majoritatea, cainele in Romania trebuie sa stea afara, de cele mai multe ori pe lant, intr-o cusca rece, doar scandura, fara o patura macar, uneori fara apa si mancare cu zilele” au spus cei de la Adapostul de Caini din Baia Mare.

Ce a patit autorul cruzimii

In urma cercetarilor efectuate de politisti, autorul cruzimii, un barbat de 33 de ani, ar fi luat cainii din apropierea unei pensiuni din localitatea Port, judetul Salaj. Acesta ar fi legat cainii de gat cu o sfoara cu intentia de a-i transporta la domiciliul din Pusta, localitate aflata la peste 30 km distanta.

Potrivit IPJ Salaj, politistii au intocmit un dosar de cercetare pentru savarsirea infractiunii de maltratare si schingiuire a animalelor. Legislatia in vigoare prevede pedepsirea faptasilor cu inchisoare de la trei luni la un an sau amenda. Dosarul a fost inaintat in 18 decembrie 2018 Parchetului de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei, iar procurorul a decis ca este de ajuns sanctionarea contraventionala a autorului cu o amenda de 2.000 de lei.

Articole similare

Close