Eveniment

Elicopterul SMURD din Jibou, operational dupa 3 ani de asteptari – FOTO

Dupa mai bine de trei ani de asteptari, elicopterul SMURD din Jibou a devenit astazi operational, in prezenta sefului DSU, Raed Arafat. Aeronava sanitara va fi deservita de cadre medicale din Cluj-Napoda si Oradea, insa nu va putea zbura pe timp de noapte. Elicopterul va acoperi regiunea de nord-vest a tarii, fiind ultima ramasa fara un aparat de zbor.

Heliportul SMURD a fost construit in curtea punctului de lucru al pompierilor din Jibou si au fost investiti aproxmativ 1.650.000 de lei, bani din bugetul judetului Salaj. Initial, proiectul a fost prevazut cu un hangar ( de aproximativ 327 mp) pentru elicopter, depozit pentru medicamente si tehnica medicala, dar si spatii de serviciu si de odihna pentru echipaj. Cu toate acestea insa, ce autoritatile nu au luat in calcul a fost construirea unei platforme de aterizare/decolare, fiind doar unul dintre motivele pentru amanarile repetate de operationalizare a bazei aeriene SMURD din Jibou.

Elicopterul a fost achizitionat din fonduri ale Ministerului Sanatatii, investitia ridicandu-se la circa 5,5 milioane de euro si va deservi judetele Salaj, Cluj, Maramures, Bihor, Satu Mare si o parte din Bistrita Nasaud.

Articole similare

Close