Eveniment

Gripa face prima victima in Salaj | Un barbat de 57 de ani a murit astazi

Virusul gripal face prima victima in judetul Salaj. Un barbat, in varsta de 57 de ani a murit in cursul zilei de marti, 29 ianuarie, numarul de decese cauzate de gripa ajungand la 54.

Conform medicilor, barbatul a ajuns la Spitalul din Zalau prezentand dispnee respiratorie, simptom intalnit in cazul gripei. Istoricul medical al barbatului indica patologie cardiovasculara cronica, diabet zaharat, dar si obezitate, motive pentru care a fost transferat, luni, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

In urma unor testari preliminare, barbatul din Zalau a fost confirmat cu virus gripal de tip A, fiind transferat o zi mai tarziu la Spitalul Clinic de Boli Infectioase, unde a si decedat cateva ore mai tarziu.

Tot la Cluj-Napoca, o femeie de 39 de ani din judetul Cluj, a murit in cursul zilei de luni la Spitalul Clinic de Boli Infectioase.

Conform medicilor, femeia a fost confirmată cu virus gripal tip A ieri dimineata la ora 5:45, atunci cand a fost internata, neavând alte afectiuni medicale preexistente. Decesul a survenit aseara, in jurul orei 21. Acestia au mentionat si ca femeia era nevaccinată antigripal.

Numai in ultimele 24 de ore, sapte persoane au murit din cauza virusului gripal.

Articole similare

Close