Divertisment

Iată 3 lucruri pe care le poți face alături de copilul tău seara înainte de culcare

Toți părinții își doresc să petreacă mai multe momente alături de copiii lor, însă uneori nu este posibil existând alte lucruri în viața lor, precum locul de muncă. Seara este unul dintre cele mai prielnice momente pentru a te bucura de relația dintre tine și cel mic și de a avea un moment de legătură. Cu siguranță îți dorești ca micuțul tău să se simtă bine și să fie entuziasmat atunci când aceste clipe se apropie. O idee excelentă este să vă realizați o rutină de seară de care să vă bucurați împreună.

Iată 3 lucruri care te-ar putea ajuta să creezi o legătura strânsă cu cel mic:

Citește-i o poveste

În fiecare seară puteți avea o rutină în ceea ce privește cititul poveștilor. Copiii sunt foarte entuziasmați atunci când aud lucruri noi și interesante, mai ales dacă personajele principale sunt pe placul lor. Poți aloca cel puțin o oră unui astfel de moment în care să stai cu cel mic în pat și să îi citești ceva plăcut. Sunt o mulțime de cărți cu povești pentru copii pe care le puteți citi împreună. Nu ezita să cumperi online de pe Bookzone dacă îți dorești să beneficiezi de prețuri reduse și livrare la domiciliu.

Iată 3 lucruri pe care le poți face alături de copilul tău seara înainte de culcare (2)
foto: pexels.com

Întreabă-l cum i-a fost ziua

Dacă îți dorești ca legătura dintre tine și cel mic să fie una strânsă, atunci nu ezita să îi asculți poveștile cu interes și să faci parte cât mai mult din viața lui de zi cu zi. Chiar dacă în timpul zilei nu ești acasă, seara este momentul oportun pentru a te dedica relației voastre. Întreabă-l cum i-a fost ziua, ascultă-l cum îți povestește și nu uita să ceri detalii. Îl va ajuta să comunice mult mai ușor și de asemenea se va clădi și încrederea între voi doi.

Jucați-vă puțin împreună

Joaca este foarte importantă pentru un copil, mai ales atunci când are ca partener un părinte. Cu siguranță îți dorești să petreci cât mai mult timp cu el. Nu doar că ziua îl poți duce în parc să se joace cu alți copii, însă seara nu este niciodată prea târziu să acordați puțină atenție unui moment de joacă împreună. Nu trebuie să fie ceva ce ar putea dura foarte mult sau l-ar putea obosi. De exemplu, puteți face un puzzle sau puteți construi blocuri din piese de joc. Este important să te joci cu copilul tău și să îi acorzi atenția de care are nevoie.

Momentele alături de cel mic sunt cele mai prețioase, așa că bucură-te de fiecare. Fă-ți timp pentru el în fiecare seară și legătura dintre voi va fi strânsă. Petreceți clipe frumoase făcând lucruri împreună. Citiți povești, jucați-vă și povestiți oricât este nevoie. Perioada actuală nu este tocmai cea mai ușoară, însă cu sprijinul necesar, oricine poate trece cu bine peste orice situație dificilă. Dacă vrei să eviți plimbările prin mall-uri și alte magazine pentru a achiziționa jucării și cărți, nu ezita să cumperi online. Vei găsi exact ceea ce cauți la prețuri avantajoase pentru buzunarul tău.

Articole similare

Close