Eveniment

Imagini revoltătoare! Câine legat cu lanțul de gat, târât după căruță

Imagini revoltatoare au fost surprinse pe drumul dintre Simleu Silvaniei si Moiad. Un caine, legat de gat cu un lant din metal si tarat dupa o caruta, zace insangerat, mai mult mort decat viu, in spatele acesteia. Confruntat de un trecator, barbatul care conducea caruta a spus ca a cumparat cainele in urma cu putin timp, apoi s-a dat jos l-a dezlegat si l-a trantit peste mormanul de fier vechi.

Politistii simleuani au fost sesizati de catre o femeie despre acest caz, reusind sa il identifice la scurt timp pe cel in cauza, pe raza localitatii Cehei, fiind vorba despre un barbat, in varsta de 35 de ani. Oamenii legii au intocmit un dosar penal pe numele barbatului, pentru comiterea infractiunii de maltratarea sau schingiuirea animalelor, fapta pedepsita in conformitate cu prevederile legii 205/2004. La finalizarea cercetarilor, barbatul risca sa isi petreaca urmatoarele 3 luni in spatele gratiilor, sau sa scape doar cu o amenda.

Conform politistilor. cainele urmeaza sa fie evaluat de un medic veterinar, iar ulterior acesta va fi ajunge in custodia unei societati de ecarisaj.

Politia Romana incurajeaza cetatenii sa nu priveasca pasiv abuzurile comise asupra animalelor ci sa le raporteze celei mai apropiate unitati sau prin e-mail.

Articole similare

Close