National

In premiera, pietonii prinsi ca traverseaza strada si se uita in telefon ar putea fi amendati

Pietonii care stau cu ochii atintiti in telefon atunci cand traverseaza strada ar putea fi amendati. Potrivit datelor Ministerului Afacerilor interne, i ultimul an s-au inregistrat 1711 accidente grave provocate de pietoni. Mai grav, in urma producerii acestora 457 de persoane si-au pierdut viata si alte 1272 au fost grav ranite.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat un proiect de lege prin care se vrea reglementarea interdictiei pietonilor de a efectua activități de natură a le distrage atenția atunci când se angajează în traversarea drumului public.

Folosirea telefonului mobil, fie că se vorbește sau se scriu mesaje (distragere mentală), se ascultă muzică (distragere auditivă) sau se accesează diverse aplicații de ghidare precum hărți (distragere vizuală), influențează capacitatea de atenție a pietonului în momentul angajării acestuia în traversarea drumului public spun reprezentantii MAI.

O astfel de interdicție există deja, însă numai in randul soferilor. Acestora le este interzisa orice activitate de natura a le distrage atenția de la drum, precum și de a folosi telefoanele mobile atunci când se află în timpul deplasării pe drumurile publice.

Articole similare

Close