Din Oras

In Salaj au fost 9 cazuri de imbolnavire prin GRIPA

In judetul Salaj au fost inregistrate in total 9 cazuri de imbolnavire prin gripa, pana la data de 23 ianuarie. Conform DSP Salaj, toate persoanele care au contactat virusul gripal au primit tratamente de specialitate, fiind ulterior externate. Comparativ cu alte judete, in Salaj, nu a fost inregistrat niciun deces provocat de gripa.

Conform CNSCBT, de la inceputul sezonului, la nivel national, s-au inregistrat 522 de cazuri de gripa. Nu mai putin de 35 de persoane au decedat dupa ce au contactat virusul gripal.

Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul așteptat.

Specialistii spun ca dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.

Ministerul Sanatatii indeamna populatia sa respecte cu rigurozitate recomandarile specialistilor, pentru evitarea imbolnavirilor si a raspandirii virusului, iar la primele simptome care ar putea sugera gripa, sa consulte medicul de familie.

Articole similare

Close