AdministratieDin Oras

Incepe recensamantul agricol | In Salaj au fost selectate doua sectoare de recensamant

în perioada februarie – aprilie 2021 va avea loc Recensământul General Agricol cu an de referință 2020. Recensământul va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea și evaluarea Politicii Agricole Comune a UE care, în anul 2018, a sprijinit fermierii europeni cu 58,82 miliarde euro, sumă care a reprezentat aproape 40% din bugetul UE.

În judeţul Sălaj au fost selectate două sectoare de recensământ, fiecare cu aproximativ 50 de exploataţii agricole cu şi fără personalitate juridică, din următoarele UAT-uri (unităţi administrativ teritoriale): Crişeni cu satul reşedinţă de comună Crişeni, Hereclean cu satul Panic, Meseşenii de Jos cu satul Aghireş şi Vîrşolţ cu satul Recea.

Premergator RGA de anul viitor, in în perioada 12-23 octombrie 2020 se va desfăşura un recensământ de probă, în scopul verificării practice şi îmbunătăţirii aspectelor organizatorice şi tehnice prin care se va evalua claritatea întrebărilor incluse în chestionar şi se vor testa procedurile şi instrumentarul de colectare a datelor de la exploataţiile agricole.

Recensământul de probă vizează mai ales testarea capacităţii de culegere a datelor folosind instrumente moderne de colectare, motiv pentru care recenzorii au fost instruiţi şi vor acţiona în teren astfel încât să asigure respectarea normelor medicale actuale de prevenţie împotriva răspândirii COVID-19. Metoda de culegere a datelor va fi stabilită împreună cu comisia locală de recensământ în funcţie de situaţia existentă la nivelul UAT respectiv a fiecărei exploataţii agricole care face parte din eşantion.

De ce este nevoie de recensamant agricol

Recensământul general agricol are ca obiectiv asigurarea de date statistice pentru fundamentarea și punerea în aplicare a politicilor naţionale și europene în domeniul agricol, în concordanță cu Sistemul Statistic European, necesare procesului de participare a României ca stat membru al Uniunii Europene, la Politica Agricolă Comună.

Cum a fost aleasa exploatatia agricola

Exploatația dumneavoastră face parte dintre exploatațiile agricole selectate pentru participarea la recensământul de probă, după o serie de criterii care să permită o primă verificare, cât mai complexă a modului de organizare și a instrumentarului statistic.

Acceptând participarea dumneavoastră la acest recensământ de probă, contribuiți la testarea tuturor etapelor în vederea pregătirii pentru recensământul propriu-zis. De corectitudinea răspunsurilor la recensământul probă depinde desfășurarea în bune condiții a Recensământului General Agricol, runda 2020.

Un reprezentant desemnat de Direcția Teritorială de Statistică va vizita exploatația agricolă pentru a înregistra pe o tabletă răspunsurile la întrebările cuprinse în chestionar. Reprezentantul nostru este o persoană de încredere, bine pregătită profesional, astfel încât dialogul cu dumneavoastră să se desfășoare în cele mai bune condiţii. Pentru evitarea oricăror neplăceri, vă rugăm să verificați legitimația și buletinul/cartea de identitate pe care vi le va prezenta.

 

Articole similare

Close