CulturaDivertisment

Începe stagiunea de teatru Reactor la Zalău | Vezi programul evenimentelor

Stagiunea de teatru, cuprinzând spectacole de teatru pentru adulți și copii în limbile română și maghiară, este organizată de teatrul Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca. Evenimentele, găzduite de Casa Municipală de Cultură, sala Transilvania, încep în data de 15 septembrie și se vor desfășura săptămânal, până în 10 noiembrie.

Stagiunea va avea loc în cadrul unei inițiative a spațiului Reactor din Cluj-Napoca de a intra în contact cu publicuri cât mai variate și mai numeroase, cât și de a stimula viața culturală a unor orașe din România care nu au teatre proprii.

Reactor de creație și experiment este un teatru independent care s-a născut la Cluj-Napoca în martie 2014, din dorința unui spațiu cultural conectat la public și la realitatea contemporană. În cei cinci ani de existență, Reactor a produs 34 de spectacole și sute de evenimente artistice, devenind o parte importantă a peisajului cultural clujean, un spațiu deschis, accesibil persoanelor de toate vârstele și din toate mediile sociale. Spectacolele Reactor vorbesc, printre altele, despre diferențele dintre generații, despre comunicarea inter-etnică, despre modul în care mass media ne modifică așteptările față de noi înșine, și despre multe altele.

MiniREACTOR este platforma Reactor care se ocupă de publicul de vârstă foarte tânără, producând spectacole pentru copii care abordează teme actuale și necesare oricărui copil, de la prietenie și respect față de natură la informații de bază: care sunt culorile curcubeului sau cum se măsoară timpul, totul prezentat într-o formă prietenoasă și antrenantă.

Spectacolele în limba maghiară vor fi prezentate de către Váróterem Projekt, teatru independent clujean cu componență maghiară, care activează din 2009, timp în care a creat spectacole de teatru premiate și prezentate în numeroase festivaluri naționale și internaționale.

Aceste evenimente fac parte din proiectele Schimburi Interculturale și MiniREACTOR @Zalău, co-finanțate de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectele nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectelor sau de modul în care rezultatele proiectelor pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Program_reactor_A6_2_low

Program_minireactor_A6-(1)_low

Articole similare

Close