Eveniment

Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care provoacă accidente mortale

Conducătorii auto, aflati sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, vor fi condamnati la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Mai exact, nu se va mai putea stabili suspendarea executării pedepsei cu închisoarea în cazul uciderii din culpă, într-un accident rutier, a unei persoane, dacă șoferul nu deține permis de conducere sau conduce vehiculul sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive. Aceeași regulă se va aplica și dacă, prin fapta săvârșită, șoferul a cauzat moartea a două sau mai multor persoane.

Cu această ocazie, polițiștii de prevenire sălăjeni le-au prezentat conducătorilor auto importanța comportamentului preventiv în trafic, esențial în prevenirea implicării în accidente de circulație, care pot avea urmări dintre cele mai grave, le-au oferit recomandări cu privire la prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii de motociclete sau mopede, având în vedere că, odată cu încălzirea vremii, prezența acestora în trafic va fi constantă, precum și prezentarea principalele modalități prin care pot evita să devină victima unor furturi din auto, indiferent dacă se află sau nu în concediu.

Legea are ca obiect de reglementare completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009, astfel încât să nu poată fi dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere sau a conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Articole similare

Close