Administratie

Intrebarea inceputului de an – „JUDETUL SALAJ CHIAR EXISTA?” – FOTO

Prima impresie conteaza, o stim cu totii. Intr-un oras mare, „poarta de intrare” este de regula aeroportul, acesta fiind primul lucru pe care un turist il vede atunci cand ajunge in acel loc.

Dar cum in Salaj nu avem aeroport si nici nu vom avea vreodata, majoritatea celor care vin aici o fac pe cale rutiera. Astfel, primul lucru pe care il vad cei care ne tranziteaza judetul sunt acele totemuri, sau mai exact, acele indicatoare din beton cu denumirea judetului, amplasate pe marginea drumului national. Rolul acestora este de informare, insa sunt considerate a fi o „carte de vizita” a unitatii administrativ-teritoriale.

A fost suficient sa circulam pe drumurile patriei in ultimii ani pentru a observa ca presedintii de consilii judetene din Romania  s-au intrecut in reabilitarea acestor simboluri de la intrarile in judete, adaugand pe ele steme, harti si alte elemente reprezentative si de identificare a locurilor respective.

Nu este si cazul judetului Salaj. Am ales ca exemplu indicatorul de intrare in judet dinspre Dej. Amplasat pe marginea Drumului National 1C, un drum extrem de circulat, care duce spre Ucraina sau Ungaria, totemul care ar fi trebuit sa informeze soferii ca au ajuns in judetul nostru este o adevarata ruina.

Au mai ramas cateva blocuri din beton afectat grav de trecerea timpului, care tin umbra celor cateva mese si bancute, probabil la fel de „batrane”, aflate in „hibernare” sub stratul gros de zapada. Literele care alcatuiau candva denumirea judetului au disparut de multa vreme, iar stema agatata undeva in partea de sus a „monumentului” este mancata de rugina.

Pana cand Consiliul Judetean Salaj, institutie care administreaza aceste simboluri de intrare in judet, va gasi resursele necesare (deloc mari) pentru reabilitarea acestora, nu ar trebui sa ne mai mire atunci cand judetul nostru va fi din nou „victima” glumelor unor publicatii de satira in care se va pune deja clasica intrebare „judetul Salaj chiar exista?!”

 

Articole similare

Close