Eveniment

JIBOU | Masurile Ordonantei Militare, calcate in picioare | Cine va fi tras la raspundere – VIDEO

In perioada in care toate institutiile publice atrag atentia asupra importantei respectarii masurilor de distantare sociala impuse prin Ordonantele Militare aprobate de Guvern, la Jibou, regulile au fost incalcate chiar cu complicitatea autoritatilor locale.

In imaginile postate pe un cont de socializare se observa cum zeci de tineri, copii, batrani, sau persoane aflate in situatii financiare precare, au iesit miercuri in strada, intr-un cartier din Jibou, pentru a primi alimentele impartite de primaria orasului.

Situatia este cu atat mai alarmanta cu cat majoritatea persoanelor NU aveau nasul si gura acoperite cu niciul fel de masca, fie chirurgicala ori improvizata, iar masurile de distantare dintre persoane nu erau respectate, chiar daca erau de fata si oameni ai legii.

„Categoric nu a fost cel mai fericit mod de distribuire a pachetelor în cazul imaginilor apărute în spaţiul public, dar conducerea Primăriei şi oficiali ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean ne-au asigurat că incidentul a fost unul izolat (pe o stradă îngustă) şi de scurtă durată (2-3 minute). Poliţiştii au intervenit operativ şi în scurt timp au reuşit sa facă ordine, să îi determine pe beneficiarii pachetelor să păstreze o minimă distanţă, iar imediat după primirea ajutoarelor să se retragă spre propriile locuinţe fără a crea alte incidente.” se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului Salaj.

Potrivit datelor transmise de Primăria Jibou, demersul a făcut parte dintr-o acţiune de distribuire alimente către persoane aflate în situaţii de risc social, beneficiari ai venitului minim garantat, precum şi pentru vârstnici fără aparţinători, ce a vizat împărţirea a aproximativ 1.000 de pachete în oraş şi în satele aparţinătoare.

In acelasi comunicat al Institutiei Prefectului Salaj se mai arata ca evenimentul din Jibou a fost adus in atentia autoritatilor judetene atat de ONG-uri, formatiuni politice, institutii mass-media cat si de simpli cetateni. Rezultatul:

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sălaj a verificat cu celeritate situația și a solicitat puncte de vedere principalelor instituții implicate – Primăria Jibou, Inspectoratul de Poliție Județean. […] Apreciem spiritul civic al celor care ne-au făcut aceste sesizări şi îndemnăm sălăjenii să apeleze la sprijinul autorităţilor ori de câte ori consideră necesar.”

Momentan, singura mustrare vine de la Institutia Prefectului, care subliniaza ca „Indiferent că vorbim de instituţii judeţene sau locale, din sistemul medical sau de siguranţă publică – cu toţii trebuie să înţelegem că nu pot exista şi că nu vom tolera abateri de la normele legale.”

Reactia Primariei Orasului Jibou:

Articole similare

Close