Eveniment

Judetul Salaj sub cod GALBEN de ploi, vijelii, grindina si descarcari electrice

ISU cere populatiei sa evite ramana in spatii inchise in cazul intensificarii vantului si sa evite traversarea raurilor

Meteorologii au emis o atentionare de cod GALBEN, ce vizeaza in mod special Transilvania, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si in cea mai mare parte, zona montana. Atentionarea a intrat in vigoare de astazi, de la ora 12,00 si este valabila pana marti dimineata la ora 6,00.

Conform meteorologilor, sunt asteptate precipitatii abundente, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40-60 l/mp, iar instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata.

Reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta recomanda populatiei din zonele vizate de avertizari sa ia masuri pentru curatarea santurilor si rigolelor de scurgere, pentru a facilita evacuarea apei pluviale. De asemenea in cazul cresterii debitelor de apa, cetatenii sunt rugati sa nu traverseze raurile prin apa si sa nu se apropie de malurile acestora.

In situatia manifestarii vantului puternic, cei de la ISU fac apel cetatenilor sa ramana in spatii inchise care le asigura protectia si sa evite deplasarea in zone cu copaci, sau stalpi de electricitate care ar putea fi doborati.

harta-cod-galben
sursa: meteoromania.ro

Articole similare

Close