Vremea

Judetul Salaj sub COD PORTOCALIU de vreme severa | A fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta

Incepand de astazi de la ora 14,00 si pana marti la ora 10,00 este in vigoare o atentionare meteorologica de instabilitate atmosferica accentuata. Judetul Salaj se afla sub incidenta unui COD PORTOCALIU de vreme severa. In urma atentionarii meteorologilor, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a reunit intr-o sedinta extraordinara.

Potrivit ANM,vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

In urma unei hotarari adoptate de CJSU, începând cu data de 19.07.2021 ora 14.00 la nivelul tuturor primăriilor se instituie serviciul de permanență, se vor forma echipe la nivelul fiecărei primării pentru verificarea și monitorizarea cursurilor de apă, convocarea, la nevoie, a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență în vederea adoptării măsurilor care se impun, completarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției cu specialişti din cadrul Grupului de Suport Tehnic – fenomene meteorologice periculoase, asigurarea forţelor şi mijloacelor de intervenţie de către toate instituțiile responsabile în gestionarea situațiilor de urgență specifice fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, pregătirea spațiilor de cazare temporară pentru persoanele afectate, în cazul dispunerii masurilor de evacuare.

 

Articole similare

Close