Eveniment

Klaus Iohannis: Tot ce era pana acum recomandare, devine OBLIGATORIU | Romania intra in carantina totala – VIDEO

Masurile cuprinse in Ordonanta Militara 2, prin care se recomanda populatiei sa nu paraseasca locuinta in intervalul orar 6-22, devin de maine OBLIGATORII. Anuntul a fost facut de presedintele Klaus Iohannis, dupa intalnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban. Mai mult, presedintele a cerut sprijinul armatei pentru asigurarea respectarii masurilor.

Președintele a precizat că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă

Astfel, incepand de miercuri, 25 martie, romanii nu mai au voie sa iasa din casa nejustificat. Exceptie sunt cazurile urgente, aprovizionarea pentru strictul necesar, sau parasirea locuintei in scop profesional. In toate aceste cazuri, persoanele vor fi obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

In cazul persoanelor aflate in carantina sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, pentru monitorizarea acestora.

Articole similare

Close