Din Oras

La Zalau incepe mai repede vaccinarea anti-COVID pentru persoanele din etapa a III-a

Persoanele incluse in etapa a III-a din programul de vaccinare si care vor dori sa se imunizeze impotriva COVID-19 o vor putea face mai devreme la Zalau. Termenul initial pentru imunizarea populatiei generale era 15 martie.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că în 9 localități în care rata de incidență este mare, de peste 4,5 la mie, poate fi începută vaccinarea persoanelor din etapa a treia.

Astfel, in Zalau, Alba Iulia, Timișoara, Brașov, Sânpetru (județul Brașov), Baia Mare, Petroșani, Cluj-Napoca si Giurgiu imunizarea va putea incepe mai devreme.

„În aceste localități va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare. Vor fi centre noi în care vor fi distribuite doze de la AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiță marți.

Valeriu Gheorghiță a explicat de ce au fost selectate localitățile cu o rată de infectare de 4,5 la mia de locuitori: „De ce am ales aceasta rata? Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localității respective”.

Zilele următoare, în localitățile menționate vor fi deschise mai multe centre de vaccinare. Numărul acestora este variabil în funcție de spațiile și resursa umană disponibile.

Programarile se vor putea face pe Platforma nationala cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Articole similare

Close