Din Oras

La Zalau vor merge la scoala DOAR elevii din clasele 0-IV si cei mici la gradinite

Luni majoritatea elevilor se vor reintoarce in bancile lasate goale in urma cu mai bine de jumatate de an. Insa in functie de incidenta cazurilor noi de coronavirus depistate la un interval de 14 zile.

In municipiul Zalau rata incidentei cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori. Asta inseamna ca doar gradinitele vor functiona, iar la ore vor merge numai copiii din clasele 0-IV.

Scenariu VERDE in localitatile unde incidenta cumulata este mai mica decat 1/1000 de locuitori – aici toti elevii vor participa zilnic la cursuri.

In scenariul GALBEN intra localitatile unde incidenta cazurilor este mai mare decat 1/1000 de locuitori, dar mai mica de 3 cazuri la mia de locuitori – aici o parte din elevi vor face orele online, iar la cursuri vor participa prescolarii și elevii din învățământul primar, cei din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

In scenariul ROSU se incadreaza acele localitati, unde in ultimele 14 zile incidenta cazurilor de COVID-19 este mai mare 3 cazuri la mia de locuitori – in acest scenariu vor functiona DOAR gradinitele, iar la cursuri vor participa doar elevii din invatamantul primar, adica cei din clasele 0-IV.

Vezi AICI Hotararea Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta.

Articole similare

Close