AdministratieDin Oras

Licitatia pentru centura de ocolire a Zalaului, SUSPENDATA | Documentatiile CNAIR si DRDP Cluj se bat cap in cap

Procedura de licitatie, pentru lucrarile la soseaua de ocolire a municipiului Zalau, a fost suspendata, dupa ce conducerea CNAIR si-a dat seama ca a facut aceeasi achizitie ca si DRDP Cluj (Directia Regionala Drumuri si Poduri) si astfel, oficialii s-au trezit cu doua proiecte tehnice, nerealizate.

Concret DRDP Cluj a contractat, la pachet, firma Search Corporation care sa realizeze atat studiul de fezabilitate pentru centura de ocolire a municipiului cat si proiectul tehnic al soselei. Cum de cele mai multe ori comunicarea nu se face eficient in institutiile publice, cei din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au pornit la randul lor achizitia, prin SICAP, pentru realizarea proiectului tehnic al centurii Zalaului dar si pentru executia lucrarilor.

Aflati intr-un impas, creierele din CNAIR au ajuns la concluzia ca, pentru a putea fi continuata licitatia pentru centura Zalaului, firma care a castigat licitatia pentru realizarea studiului de fezabilitate, trebuie sa renunte la o parte din contract.

Proiectul tehnic nefiind realizat, nici de firma Search Corporation, nici de firma castigatoare a licitatiei initiate de CNAIR, s-a ajuns la o cale amiabila de gestionare a situatiei. Cei din Search Corporation sunt dispusi sa renunte la contractul pentru proiectul tehnic, dupa ce vor fi platiti pentru documentatiile finalizate, procedura ramanand insa blocata in tot acest timp.

„E o situatie care ne-a creat un disconfort, pentru ca termenul asta de cand s-a suspendat, pana se va relua inapoi, va trebui prelungit pentru depunerea ofertelor. Initial era 31 iulie, acum se va prelungi cu perioada asta de suspendare si asta intarzie putin si evaluare ofertelor” a spus primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt.

Daca initial se credea ca lucrarile la soseaua de ocolire a municipiului urmau sa inceapa in aceasta toamna, dupa situatia generata de proasta comunicare din institutiile publice, primele utilaje care vor lucra pe santierul centurii vor fi vazute abia la anul.

Nu este pentru prima data in acest an cand lucrarile la centura sunt intarziate. In luna ianuarie, Asociatia Pro-Infrastructura a descoperit ca firma Search Corporation, ar fi luat cu COPY-PASTE pasaje intregi dintr-un alt studiu de fezabilitate facut pentru centura de ocolire a Aradului.

Studiu de fezabilitate pentru Centura Zalaului facut cu COPY-PASTE

Articole similare

Close