Din OrasPolitic

Licitatia pentru centura Zalaului, reluata | Lucian Bode – „Bani sunt. Daca desemnam castigatorul, putem vorbi de inceperea lucrarilor” – VIDEO

Dupa ce C.N.A.I.R. a anulat licitatia pentru proiectarea si executia variantei de ocolire a municipiului Zalau, pentru care nu a fost depusa nicio oferta valida, procedura a fost reluata chiar in ziua de Craciun. „Cadoul” pentru zalauani, in valoare de peste 180 de milioane de lei, ar trebui sa fie gata in 30 de luni, de la desemnarea castigatorului licitatiei.

Intrebat in ce stadiu se afla centura ocolitoare a Zalaului, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a afirmat ca este un obiectiv vital pentru dezvoltarea orasului si dat asigurari ca, lucrarile vor fi incepute anul acesta, daca va fi desemnat un castigator.

„Suntem in perioada de depunere a ofertelor. Speram ca pana la data de 14 februarie sa avem ofertanti si sa intocmim raportul procedurii, sa desemnam castigatorii […] BANI SUNT, anul acesta daca desemnam castigatorul, putem vorbi de inceperea lucrarilor.” a declarat Lucian Bode.

Valoarea estimata a contractului pentru proiectarea si executia variantei de ocolire a Zalaului este de 188.349.210,81 Lei fără TVA. Odata semnat contractul cu un antreprenor castigator, acesta se va derula pe o perioada de 90 de luni, din care 6 luni perioada pentru proiectare, 24 de luni perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie a acestora.

Citeste si Dupa „COPY-PASTE”, studiul de fezabilitate pentru centura Zalaului va fi refacut. Din bani publici

Varianta de ocolire a municipiului Zalau este un subiect sensibil de care se leaga mai multe scandaluri. De la confruntarile dintre C.N.A.D.N.R. (actual CNAIR) si MApN pana la controversatul studiu de fezabilitate in care a fost modificat din pix cursul raului Mures si au fost copiate alte cateva pasaje din studiul de fezabilitate a centurii Aradului.

Dupa mai bine de zece ani de la licitarea primului tronson din soseaua de ocolire a municipiului, zalauanii pot circula pe mai putin de 10 kilometri de centura, insa sunt amagiti de ani de zile cu promisiuni kilometrice.

Articole similare

Close