Din OrasEvenimentNational

Lucrarile la heliportul SMURD din Jibou, pe final | Raed Arafat „Nu mai avem niciun motiv sa amanam” – VIDEO

Lucrarile la heliportul SMURD din Jibou sunt pe final, tot ce mai lipseste in acest moment fiind statia de alimentare, insa Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, da asigurari ca elicopterul SMURD va ateriza pe heliportul din Salaj la inceputul lunii septembrie, din acest an.

Operationalizarea bazei aeriene din Jibou a fost blocata nu doar de procedurile birocratice, ci si de lipsa de personal specializat, care sa piloteze elicopterul SMURD, problema care inca persista.

„Problema este ca mai avem de calificat un numar de comandanti de aeronave, care urmeaza sa fie calificati chiar in perioada asta […] dar asta merge in paralel cu ultimele pregatiri” a spus Raed Arafat.

Mai bine de trei ani au trecut de cand lucrarile la heliportul din Jibou au fost „finalizate”, insa in tot acest timp proiectul a stat sub lacat si niciun elicopter nu a putut ateriza acolo, pentru ca baza aeriana nu a fost prevazuta cu pista de decolare/aterizare.

„Era blocajul pana acuma din cauza nefinalizarii lucrarilor care au fost incepute la baza aeriana. Lucrarile se finalizeaza deja. […] Mai trebuie sa fie pusa statia de combustibil si sa ne asiguram ca avem echipele si totul, asa ca […] am ramas ca pe la inceputul lunii septembrie vom putea sa avem elicopterul operational acolo. […] de aceasta data, sper sa nu mai avem niciun motiv sa spunem ca mai amanam sau sa mai intarzie.” a transmis seful DSU, Raed Arafat.

Elicopterul SMURD de la Jibou, urmeaza sa deserveasca cele cinci judete din regiunea de Nord-Vest a tarii. In prezent, cazurile medicale care necesita interventia elicopterului, sunt acoperite de aeronava medicala din judetul Mures, aflata la aproape 200 de kilometri de judetul nostru.

Articole similare

Close