Din Oras

Lucrezi in agricultura si cauti solutii prin care sa-ti imbunatesti culturile? Investeste in plase de umbrire si folii de mulcire!

Daca lucrezi in domeniul agriculturii, atunci trebuie sa stii ca ai la dispozitie extrem de multe solutii moderne, prin care sa iti eficientizezi activitatile si, in acelasi timp sa obtii recolte bogate si frumoase.

De exemplu, descopera ce este plasa de umbrire, cum trebuie sa o folosesti, dar si care sunt celelalte tipuri de sisteme care iti vin in ajutor! Folosindu-te de obiecte de ultima tehnologie, poti scurta considerabil din timpul petrecut in gradina!

Plasa de umbrire – ce rol are?

Asa cum probabil ti-ai dat seama deja, aceasta plasa are rolul de a micsora cantitatea de raze solare care ajunge in timpul zile la culturile de care te ocupi. Este important sa apelezi la aceasta solutie mai ales daca muncesti intr-o zona in care vara, temperaturile sunt foarte ridicate, iar soarele este extrem de puternic.

In functie de materialele din care sunt realizate plasele, ele pot asigura culturilor un grad de umbrire cuprins intre 25 si 40%. Cat despre circulatia aerului, nu trebuie sa-ti faci griji, pentru ca ea este posibila, indiferent daca plasele au o textura poroasa.

Folii profesionale pentru acoperirea solariilor

Foliile profesionale pentru solarii iti sunt si ele necesare, daca vrei sa obtii rasaduri frumoase, pe care ulterior sa le plantezi in gradina. Pentru a alege cele mai bune produse, trebuie sa fii atent la numarul de microni pe care il au foliile, dar si la dimensiunile acestora. Mai mult, trebuie sa stii despre foliile pentru solarii ca sunt usor de manuit si le poti folosi atat peste spatii dreptunghiulare, cat si peste solarii care au cupole rotunde.

Sisteme de irigatii

Daca nu dispui de sisteme moderne de irigatii, depinzi de conditiile meteo si speri ca in fiecare an sa ploua suficient pentru a obine recoltele dorite. De aceea, indicat este sa faci un efort financiar si sa alegi una dintre urmatoarele metode de irigare:

  • sisteme prin picurare – sunt unele dintre cele mai noi tipuri de sisteme de irigare de pe piata, oferindu-ti rezultate excelente pe termen lung. Nu este deloc dificil sa le montezi, iar ulterior, culturile vor avea necesarul de apa pentru a se dezvolta in parametri optimi. Despre aceste sisteme mai trebuie sa stii ca sunt econome si iti permit inclusiv sa pleci o perioada indelungata de acasa, daca le programezi astfel incat sa porneasca automat la anumite ore;
  • aspersie si microaspersie – reprezinta o alta varianta pe care o ai la dispozitie. Cu ajutorul lor vei obtine un efect similar cu cei al ploii, singura diferenta fiind aceea ca ai posibilitatea de a controla aspersoarele foarte bine!

Mulcirea, o procedura care iti vine in ajutor in agricultura

Printre metodele prin care iti poti eficientiza activitatile se numara si procesul de mulcire. Mai exact, poti acoperi solul cu o folie mulci, care este formata din materiale de origine vegetala: paie, frunze, resturi vegetale, pleava, rumegus si coaja de copac maruntita. In acest fel, pastrezi umiditatea de la nivelul solului o perioada cat mai indelungata si previi evaporara apei. In acelasi timp, impiedici cresterea buruienilor si protejezi plantele foarte bine de schimbarile climatice bruste.

 

 

 

Articole similare

Close