Eveniment

Mare atentie la furturile din autoturisme | Nu lasati lucruri de valoare la vedere

Politistii recomandă în continuare cetățenilor să fie preventivi cu lucrurile personale de valoare, care sunt lăsate la vedere, în autovehicule, deoarece acestea atrag atenția hoților.

Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp.

În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere al uşilor.

Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.

Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi.

Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe

Asigurați-vă uşile cu două sisteme de închidere şi utilizaţi-le atunci când părăsiţi locuinţa.

Chiar şi atunci când sunteţi acasă, încuiaţi uşa de la intrare!

Pentru aparatura electronică, notaţi seriile sau alte mijloace de identificare.

Pentru locuinţele cu un singur nivel sau cele situate la parter, trebuie să aveţi în atenţie asigurarea cu gratii sau supravegherea acestora atunci când ferestrele acestora sunt lăsate deschise pentru aerisirea încăperilor.

Atunci când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocurilor cu bagaje sau diverse bunuri, anunţaţi urgent Poliţia.

Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, numărul şi culoarea autoturismului folosit de acestea!

Nu deschideţi uşa necunoscuţilor, indiferent cine pretind că sunt.

Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră.

Dacă sesizaţi o spargere, anunţaţi de îndată Poliţia!

Furnizaţi Poliţiei toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală spargere.

Articole similare

Close