Eveniment

Marocan, intrat fraudulos in tara, prins in Criseni de politisti | S-a strecurat intr-un camion, care venea din Serbia

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au depistat și legitimat un tânăr de 22 de ani, din Maroc, bănuit că ar fi intrat ilegal pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii secției au constatat că tânărul nu figurează în evidențe ca posesor de documente de călătorie sau care să ateste legalitatea intrării acestuia pe teritoriul României.

Fiind întrebat de polițiști despre modul în care a trecut forntiera de stat a României, acesta a declarat că a intrat ilegal în țară,  cu un camion care venea din Serbia.

Cetățeanul străin a fost condus la sediul poliției și predat polițiștilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Sălaj.

În cauză a fost întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infracțiunii de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 262 alin.1 din Codul penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău.

Barbatul a fost transferat la Centrul Regional Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Somcuta Mare. Barbatul a solicitat si o forma de protectie pentru refugiati.

Articole similare

Close