Din OrasEveniment

Masca, OBLIGATORIE pe strada in localitatile cu incidenta mai mare de 6‰ | In Zalau incidenta este aproape 10

Situatia epidemiologica din intreaga tara a readus unele restrictii, printre care obligativitatea purtarii mastii de protectie in toate spatiile publice inchise cat si deschise. Asadar, masca trebuie purtata astfel incat sa acopere nasul si gura inclusiv pe strada, acolo unde in ultimele 14 zile, rata de infectare este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori.

In Zalau, incidenta cumulata in ultimele 14 zile este de 9,04 cazuri raportate la o mie de locuitori.

In acest sens, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a adoptat o hotarare prin care sunt introduse noi restrictii incepand din 6 octombrie si care raman valabile pentru 14 zile.

Astfel, masca devine obligatorie in spatiile publice, piete, targuri, balciuri si talciocuri, statiile pentru mijloacele de transport in comun, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun, cat si la locul de munca.

De asemenea, mitingurile, procesiunile si orice alt fel de intruniri publice sunt interzise.

Mai mult, in localitatile unde rata de infectare este mai mare de 7,5 la mie, se instituie carantina de noapte. Adica, intre orele 20,00-05,00 circulatia persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boala este interzisa, cu exceptia anumitor cazuri si doar cu o declaratie pe propria raspundere.

Hotararea completa poate fi citita AICI.

DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE poate fi completata si AICI

Articole similare

Close