Din OrasEveniment

Microbuzul firmei Gurzau Trans a trecut ITP-ul ILEGAL | „Sanctiunea” primita de cel responsabil, REVOLTATOARE – VIDEO

Tragedia in care o fetita de 12 ani din Salaj a murit dupa ce a cazut din microbuzul care o ducea spre casa de la scoala, dovedeste inca o data ca nepasarea, indolenta si coruptia  ucid. A doua zi dupa incident, reporterii Zalau24 au gasit un alt microbuz al firmei respective, care, desi se afla intr-o stare tehnica indoielnica, era in autogara din Zalau si isi astepta pasagerii. Ulterior, am aflat ca microbuzul a trecut ITP-ul in mod ilegal. 

Microbuzul era macinat de rugina, inchizatoarea usii din spate era defecta, iar un geam ii fusese inlocuit cu o bucata de plastic prinsa cu suruburi. A fost dovada clara ca nici proprietarul firmei de transport dar nici autoritatile nu s-au fost trezita nici macar in al 13-lea ceas.

Am mers atunci cu imaginile respective la sediul Registrului Auto Roman din Zalau, pentru a cere explicatii inspectorilor de acolo despre modul in care a fost posibil ca o astfel de masina sa treaca Inspectia Tehnica Periodica. In loc de raspunsuri am primit insa o usa trantita in nas.

Am trimis imaginile cu microbuzul respectiv si sefilor RAR de la Bucuresti, care au dispus dupa aceea o verificare, in urma careia au constatat ca autovehiculul a trecut ITP-ul in mod ilegal.

Astfel, in raspunsul primit de la R.A.R. se arata ca microbuzul firmei Gurzau Trans a efectuat inspectia tehnica periodica in luna decembrie 2018 la o statie ITP dintr-un service auto din localitatea Criseni.  In acelasi raspuns, cei de la RAR spun ca „deficientele prezentate ar fi trebuit sa impuna RESPINGEREA microbuzului la ITP pentru DEFICIENTE MAJORE SI PERICULOASE”. 

Mai mult decat atat, in urma verificarilor efectuate la sediul service-ului respectiv de catre reprezentantii RAR si a vizionarii fotografiilor efectuate de inspector in momentul realizarii ITP-ului la microbuzul respectiv, „A FOST CONFIRMATA PREZENTA DEFICIENTELOR SEMNALATE DE DUMNEAVOASTRA SI LA DATA EFECTUARII PRESTATIEI”. 

Practic, cei de la Registrul Auto Roman spun ca inspectorul care a realizat ITP-ul microbuzului respectiv a trecut cu vederea starea tehnica proasta a acestuia.

Partea revoltatoarea insa, abia acum urmeaza: inspectorul vinovat a primit doar un AVERTISMENT din partea celor de la RAR, desi oricand se putea produce o tragedie trasa la indigo dupa cea a Giuliei.

extras din raspunsul primit de la RAR
extras din raspunsul primit de la RAR

Intre timp, proprietarul firmei de transport a ajuns in arest pentru urmatoarele 30 de zile. Acesta a contestat masura judecatorilor si a cerut sa fie cercetat in stare de libertate, insa actiunea i-a fost respinsa.

Vezi cum arata microbuzul respectiv:

Articole similare

Close