Eveniment

Minor arestat preventiv pentru spargeri auto | Alti tineri au fost trimisi in judecata pentru aceeasi fapta

Un minor de 16 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de politistii din Zalau, dupa ce ar fi spart mai multe masini parcate pe raza municipiului. Alti tineri cu varste cuprinse intre 15 si 22 de ani au fost trimisi in judecata pentru aceeasi fapta.

Potrivit reprezentantilor IPJ Salaj, la finalul lunilor septembrie și octombrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au înaintat, cu propunere de trimitere în judecată, două dosare de furt calificat în formă continuată, în care mai mulți tineri sunt bănuiți că au spart 12 autoturisme, în municipiul Zalău și au sustras diferite bunuri din acestea.

O parte din fapte au fost comise în noaptea de 2 spre 3 septembrie, când persoane necunoscute inițial, au spart 10 autoturisme care erau parcate în diferite zone ale municipiului Zalău și au sustras din acestea diverse sume de bani și bunuri.

La data de 6 septembrie a.c. cele 10 dosare penale au fost reunite și s-au continuat investigațiile de specialitate, în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma investigațiilor, la data de 7 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, este vorba de trei tineri, doi băieți și o fată, din Zalău, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani.

Față de cele două persoane de sex masculin, în aceeași zi, respectiv 7 septembrie, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar ziua următoare, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

În baza probatoriului administrat, la finalul lunii septembrie, polițiștii au înaintat dosarul parchetului competent, cu propunere de trimitere în judecată acelor trei persoane bănuite de comiterea faptei de furt calificat în formă continuată (10 acte materiale) și complicitate la furt calificat, în formă continuată.

De asemenea, la data de 30 octombrie, în urma investigațiilor întreprinse de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, a fost soluționat un alt dosar de furt calificat privind spargerea și furtul unor sume de bani și bunuri din două autoturisme, în cursul lunii august.

Polițiștii au fost sesizați de doi bărbați din municipiul Zalău despre faptul că, în nopțile de 7 spre 8 și 20 spre 21 august, persoane necunoscute inițial, au spart două autoturisme, parcate pe străzile Torentului, respectiv Păcii, din municipiul Zalău, din care au sustras sume de bani și diverse bunuri.

În urma investigațiilor întreprinse, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptelor. Este vorba de trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, toți din municipiul Zalău. Acelasi minor de 16 ani fiind trimis în judecată, în stare de arest preventiv, la finalul lunii septembrie, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată (spargerea celor 10 autoturisme în noaptea de 2 spre 3 septembrie).

Articole similare

Close