Uncategorized

Minora retinuta de politsiti pentru talharie | I-a smuls banii din mana unui barbat de 90 de ani

La doar 17 ani, o minora a ajuns in arestul politiei fiind banuita de comiterea infractiunii de talharie. Magistratii judecatoriei Zalau au decis masura arestarii preventive pentru 20 de zile. Daca va fi gasita vinovata, minora risca intre 2 si 7 ani de inchisoare, precum si interzicerea unor drepturi.

Potrivit oamenilor legii, polițiștii Biroului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, unul în comuna Crișeni și unul în comuna Vârșolț, într-un dosar penal privind comiterea unei infracțiuni de tâlhărie.

La data de 17 mai a.c., polițiștii au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, în vârstă de 90 de ani, cu privire la faptul că, în data de 15 mai a.c., în jurul orei 14.30, în timp ce se afla pe bulevardul Mihai Viteazul, în zona unei farmacii, o persoană necunoscută i-a smuls din mână suma de 2500 lei și actele personale, după care a fugit.

Probele administrate în cauză au dus la presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost comisă de o adolescentă de 17 ani, din comuna Românași.

Astfel, vineri, 21 mai a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, aceasta fiind depistată în comuna Vârșolț și condusă la audieri.

În baza ordonanței de reținere emisă de polițiști, adolescenta a fost reținută, iar mâine va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având că scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articole similare

Close