Cultura

Muzeul din Zalău s-a mutat în online | Expozițiile și vernisajele se țin pe pe rețelele sociale

Criza provocată de răspândirea fulgerătoare a noului coronavirus, a lăsat muzeele de pretutindeni fără vizitatori. Așa se face ca de mai bine de o lună, nimeni nu a mai călcat pragul Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zălau. Aflați într-un impas, dar și din dorința de a ține lucrurile în mișcare, expozițiile, vernisajele și o mare parte din muzeu au trecut în onlline.

„Muzeul Județean de Istorie și artă Zalău vă invită să sărbătorim ziua de 1 Mai din acest an într-un mod adaptat vremurilor pe care le trăim. Astfel, vineri 1 Mai 2020, la ora 18 vă așteptăm online pe pagina noastră de Facebook la vernisajul expoziției «1 Mai – Ziua Internațională a Muncii. Povestea unei sărbători muncitorești».” transmit reprezentanții Muzeului din Zalău.

Expoziția a fost montată în sălile muzeului și va fi prezentată online pe site-ul muzeului și pe paginile de social media (Facebook, Instagram, Youtube) a muzeului, ținând seama de faptul că muzeul este închis temporar din cauza crizei medicale.

„Astăzi, când Ziua de 1 Mai este asociată mai mult cu ieșitul la grătar sau cu o mini-vacanță, se cuvine să reamintim semnificațiile acestei zile și luptele duse în secolele trecute de generații de angajați. Începând cu anul 1889, 1 Mai a devenit Ziua Internațională a Muncii. Ea a fost decretată de către Congresul Internaționalei Socialiste, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 Mai a devenit zi liberă, fiind marcată prin serbări și manifestații muncitorești în majoritatea țărilor lumii.” se mai arată într-un comunicat al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău.

Lucrările prezentate în expoziție abordează teme specifice ideologiei socialiste, cum ar fi elogiul muncitorului și al muncii, lupta de clasă, pacifismul etc.

#stațiacasă

Articole similare

Close